ΝΕΑ

mikroxeirourgiki-1200x801.jpg
16/Sep/2022

Η μικροχειρουργική είναι μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται  κατά κύριο λόγο στη χειρουργική του χεριού και του άνω άκρου και βασίζεται στη χρήση μεγέθυνσης - με μεγεθυντικά γυαλιά (Λούπες) - για την αποκατάσταση πολύ μικρών ιστικών δομών.


mikroxeirourgiki-1200x800.webp
28/Aug/2022

Η μικροχειρουργική είναι μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται  κατά κύριο λόγο στη χειρουργική του χεριού και του άνω άκρου και βασίζεται στη χρήση μεγέθυνσης - με μεγεθυντικά γυαλιά (Λούπες) - για την αποκατάσταση πολύ μικρών ιστικών δομών.


arthroskopisi-1-1200x775.jpg
30/Jul/2022

Η αρθροσκόπηση είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας μια πολύ μικρή κάμερα εισέρχεται στο εσωτερικό της άρθρωσης.


mikroxeirourgiki-1200x800.webp
28/Jul/2022

Η μικροχειρουργική είναι μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στη χειρουργική του χεριού και του άνω άκρου και βασίζεται στη χρήση μεγέθυνσης – με μεγεθυντικά γυαλιά (Λούπες)- για την αποκατάσταση πολύ μικρών ιστικών δομών. Απαραίτητα είναι τα εξειδικευμένα εργαλεία μικροχειρουργικής, όπως και τα πολύ λεπτά ράμματα με σκοπό την ελάχιστη κακοποίηση των ιστών. Απαιτείται ειδική εκπαίδευση και χειρουργική εμπειρία ώστε ο Ορθοπαιδικός να εκτελέσει αυτές τις επεμβάσεις.

Οι πιο συχνές παθήσεις στην καθημερινή πρακτική που εφαρμόζεται η μικροχειρουργική τεχνική είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger), η τενοντοπάθεια DeQuervain και η ωλένια νευρίτιδα. Ωστόσο, έχει καθοριστική συμβολή στους τραυματισμούς των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων στην άκρα χείρα για την επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος.


arthroskopisi-1-1200x775.jpg
28/Jul/2022

1.Τι είναι η αρθροσκόπηση;  Πώς γίνεται;

Η αρθροσκόπηση είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας μια πολύ μικρή κάμερα εισέρχεται στο εσωτερικό της άρθρωσης. Πρόκειται για μία σύγχρονη τεχνική που επιτρέπει μέσω πολύ μικρών τομών  να  επισκοπήσουμε το εσωτερικό της άρθρωσης,  να εντοπίσουμε με ακρίβεια την παθολογία που υπάρχει και να την επιδιορθώσουμε άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ουσιαστική νοσηλεία του ασθενούς. Κατά την αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται για την εξέταση της άρθρωσης ένα εργαλείο που λέγεται αρθροσκόπιο. Πρόκειται για ένα λεπτό, μεταλλικό σωλήνα σαν καλαμάκι που περιέχει μια κάμερα και μια πηγή φωτός. Η εικόνα στέλνεται από το αρθροσκόπιο σε μια οθόνη προβολής, έτσι ώστε ο χειρουργός να βλέπει ,με μεγάλη ευκρίνεια και σε μεγέθυνση, εντός της άρθρωσης. Ταυτόχρονα, ειδικά σχεδιασμένα αρθροσκοπικά εργαλεία χρησιμοποιούνται επιτρέποντας στον χειρουργό να εκτελέσει θεραπευτικές επεμβάσεις εντός της άρθρωσης. Δεδομένου ότι ο αρθροσκοπικός εξοπλισμός είναι μικρών διαστάσεων, χρειάζεται να γίνουν μόνο μικρές οπές μεγέθους 0,5 εκ. στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρθροσκοπικές επεμβάσεις έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής ανοικτής χειρουργικής τεχνικής.

 

2.Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης σε σχέση με την ανοικτή χειρουργική;

 1. Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μόλυνσης .
 2. Μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού των ιστών.
 3. Εξαιρετικό αισθητικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα λόγω της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης και των μικρών τομών
 4. Μειωμένος πόνος μετεγχειρητικά.
 5. Πρώιμη κινητοποίηση ασθενούς.

 

3.Είναι ασφαλής μέθοδος;

Είναι εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος καθώς γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, συνεχής – υπό πίεση- έκπλυση της άρθρωσης με φυσιολογικό ορό και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά μικρές τομές, πρακτικά εκμηδενίζεται η πιθανότητα μόλυνσης! Επιπλέον, δε χρησιμοποιείται ίσχαιμός περίδεση με συνέπεια την ελαχιστοποίηση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

 

4.Σε ποιες αρθρώσεις γίνεται;

Εφαρμόζεται για την καλύτερη διάγνωση και την άμεση θεραπεία ποικίλων παθήσεων  των αρθρώσεων του ώμου, του αγκώνα, του καρπού, του ισχίου, του γόνατος και της ποδοκνημικής.

Oι πιο κύριες παθήσεις για τις οποίες πραγματοποιείται η αρθροσκόπηση:

 • Ρήξη του μηνίσκου στο γόνατο
 • Ρήξη του προσθίου χιαστού συνδέσμου στο γόνατο
 • Κακώσεις του αρθρικού χόνδρου
 • Διαχωριστική Οστεοχονδρίτιδα (Dissecans)
 • Ελεύθερα Οστεοχόνδρινα τεμάχια εντός της άρθρωσης
 • Ρήξη του τενοντίου πετάλου ώμου
 • Ρήξη επιχειλίου χόνδρου και συνδέσμων του ώμου
 • Οξεία και χρόνια αστάθεια ώμου
 • Εμμένουσα ασβεστοποιός τενοντίτιδα ώμου
 • SLAP βλάβη στον ώμο
 • Συμφυτική Θυλακίτιδα ώμου (Παγωμένος Ώμος)
 • Φλεγμονώδεις παθήσεις

 

5.Μετεγχειρητικά ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια μέρα;

Οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο συνήθως 3-4 ώρες, μετά από την αρθροσκόπηση γόνατος και κατά κανόνα, είναι σε θέση να πάνε στο σπίτι τους την ίδια κιόλας μέρα. Ανάλογα με τη βλάβη και τη μέθοδο αποκατάστασης της, ο ασθενής μπορεί να περπατήσει αμέσως μετά την αρθροσκόπηση (με ή χωρίς βακτηρίες) ή να χρειαστεί μερικές εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες.  Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και η σωστή φυσικοθεραπεία εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη αποκατάσταση πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του θεράποντα ιατρού.

 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας στον παραπάνω αριθμό για να κλείσετε το επόμενο σας ραντεβού.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας στον παραπάνω αριθμό για να κλείσετε το επόμενο σας ραντεβού.© 2023 Dimitrios Mantakos. All Rights ReservedPowered By

κατασκευη ιστοσελιδων© 2023 Dimitrios Mantakos. All Rights Reserved


Powered By

κατασκευη ιστοσελιδωνmedicare-logo-white

Sed magna nulla, pulvinar vel ante vel, fringilla vulputate nibh. In placerat facilisis tincidunt. Integer quis erat dictum, placerat massa non, bibendum ante. Duis aliquet tellus magna, quis egestas enim vulputate sed. Phasellus in dui malesuada, lacinia urna sed.

Copyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.