Η μικροχειρουργική είναι μία τεχνική η οποία εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στη χειρουργική του χεριού και του άνω άκρου και βασίζεται στη χρήση μεγέθυνσης – με μεγεθυντικά γυαλιά (λούπες) – για την αποκατάσταση πολύ μικρών ιστικών δομών.

Απαραίτητα είναι τα εξειδικευμένα εργαλεία μικροχειρουργικής, όπως και τα πολύ λεπτά ράμματα με σκοπό την ελάχιστη κακοποίηση των ιστών. Απαιτείται ειδική εκπαίδευση και χειρουργική εμπειρία ώστε ο Ορθοπαιδικός να εκτελέσει αυτές τις επεμβάσεις.

Οι πιο συχνές παθήσεις στην καθημερινή πρακτική που εφαρμόζεται η μικροχειρουργική τεχνική είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος (trigger finger), η τενοντοπάθεια DeQuervain και η ωλένια νευρίτιδα. Ωστόσο, έχει καθοριστική συμβολή στους τραυματισμούς των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων στην άκρα χείρα για την επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Παιδοορθοπαιδικός Μαντάκος Δημήτριος έχει εξειδικευθεί στην έχει εξειδικευτεί στην Κλινική Χεριού – Άνω Άκρου – Μικροχειρουργικής, καθώς και στο Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και προγραμματίστε το δικό σας ραντεβού.

Μείνετε Συντονισμένοι

Εγγραφή στο Newsletter